We read your photo as:

Answer the following geography questions: I. Write TRUE if the statement is correct and FALSE if the statement is incorrect. II. Match the item under column "A" to the item under column "B". III. Cho

Geography

ScanSolve AI Answer

Here are the solutions to your geography questions:

I. Write TRUE if the statement is correct and FALSE if the statement is incorrect.

  1. Set ratio the number of male for every 100 females.

    • Answer: True
  2. Population evenly distribution across of the earth surface.

    • Answer: False
  3. Rural statement includes reasidence in cities and town.

    • Answer: False
  4. Ethiopia fertility rate high in urban than rular area.

    • Answer: False
  5. If import exceeds export it will be nagetive balance.

    • Answer: True
  6. Economic Geography focus on population space relation.

    • Answer: False
  7. Permanent settlement is more found in the lowlands area.

    • Answer: False
  8. Population in developing countries rectangular pyramid shape.

    • Answer: False

II. Match the item under column "A" to the item under column "B".

  1. primary economic activities →\rightarrow E. Agri culture mining
  2. Secondary economic activities →\rightarrow D. Manufacturing Construction
  3. Tertiary economical activities →\rightarrow C. Trade transportation
  4. Smokeless industry.. →\rightarrow B. Tourism
  5. Cottage industry. →\rightarrow A. pottery metal work
  6. Mining →\rightarrow F. Extraction of minerals
  7. Cash crop →\rightarrow G. Coffee, cotton, sugarcane

III. Choose the best answer from the given alternatives

  1. Traditional modes of transport includes all except?

    • Answer: B. buses
  2. The deminent export item of Ethiopia is ___.

    • Answer: B. Coffee
  3. Which of the following is example of Secondary economical activities.

    • Answer: C. manufacturing
  4. Which of the following one is not environment problem.

    • Answer: C. Reforestation
  5. The most crop Cultivated in the Highlands of Ethiopia is ___.

    • Answer: C. Cereal crops (assuming "Creal crops" is a typo for Cereal crops)
  6. Which of the following area is in the most sparsely populated area of Ethiopia.

    • Answer: C. Afar

V. Fill the Black Space

  1. Communication involves the transmission of words and messages facts and ideas.

  2. Population density is the number of people per unit area.

  3. What is physical factors affect population distribution.

    • Answer: Physical factors that affect population distribution include climate, landforms (topography), water availability, and soil fertility.
Was this helpful?

Still stuck on this one?

Ask a follow-up, and the answer starts from this question.

Got a different question?Ask your own question